Spring naar inhoud

Aankoop van een keeshondje

puppy keeshondjeAankoop van een puppy keeshondje

Als je overgaat tot de aankoop van een puppy keeshond moet je goed op de hoogte zijn van het ras.

Dit is iets waar je goed over na moet denken, er komt veel kijken bij het zorgen voor een keeshond. Er zijn verschillende soorten voor wat betreft de schofthoogte. De vachtverzorging van een keeshondje vraag iets meer aandacht en werk. Hou hier dus ook rekening mee, een onverzorgde hond wil niemand in huis.

Welke puppy kiezen

Bij het uitkiezen van een pup is het belangrijk dat alle puppy's in het nest vrolijk en levendig zijn. Als de pups te mager of te dik zijn, diarree hebben of waterige en etterende oogjes hebben kan dit betekenen dat er iets niet in orde is met de gezondheid van de pups.

Schone oren en een glimmende vacht zijn tekenen van een goede gezondheid. Je kunt de fokker vragen naar bewijzen voor entingen van de pups: deze moeten ze krijgen op de leeftijd van 6 en 9 weken. Ook moeten ze voor de leeftijd van 10 weken vier keer ontwormd zijn.

Hou in gedachten dat een stamboom geen garantie is voor de gezondheid van de pup en alleen informatie geeft over de afstamming. Toch is het aan te raden om een pup met stamboom te kiezen.

Stamboom

Persoonlijk adviseren we om uit te kijken naar een keeshondje met een stamboom om de reden dat je zo de afkomst kan achterhalen van je toekomstige gezelschapshond.  Zo zie je hoe de bloedlijnen tussen de voorouders zijn en of er al dan niet gefokt is met naaste familie, zoals broer met zus enz....

Een goede fokker zal er steeds op toezien dat er geen erfelijke ziekten aanwezig zijn in de lijn van de ouders en voorouders. Bij stamboomhondjes ben je ook zeker van de ouders, dit omdat het in sommige landen reeds verplicht is om de DNA af te nemen van zowel de puppy als van de ouders.